Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Wij zorgen er hoofdzakelijk voor dat onze klanten hun bestellingen, die ze vóór 11u00 hebben geplaatst, de volgende dag aangeleverd krijgen (op basis van de vastgelegde rondes). Elke klant kan rekenen op een volledig productengamma, een gesmeerd lopende logistiek en organisatie, een degelijke commerciële dienstverlening en een set krachtige marketingtools.

Specaly

Specaly

In 1970 verbonden 6 zelfstandige groothandelaars in suikerwaren en dranken uit Verviers hun lot met elkaar om meer koopkracht te hebben bij de fabrikanten (en dus betere aankoopvoorwaarden te krijgen). Ze zagen in hoe belangrijk het was samen één enkele vennootschap te vormen, die SPECALY werd gedoopt. De kleine onderneming behield een zeer familiaal karakter en werkte in het begin enkel in de streek van Luik. Ze richtte zich hoofdzakelijk op boekhandels en bakkerijen. Enkele jaren later liet de firma haar oog op het nabijgelegen Groothertogdom Luxemburg vallen en besloot ze achtereenvolgens de firma’s Kessler en Aligros over te nemen en een Luxemburgse dochteronderneming op te richten: Specaly-Aligro NV. In 1998 werden de firmagebouwen in Manaihant te klein voor Specaly en verhuisde de firma naar Petit-Rechain.

Trendy Foods

2003 is een scharnierdatum voor de nieuwe groei van de vennootschap. Specaly wil zijn horizon verruimen en trekt zich terug uit de aankoopvereniging waarvan ze deel uitmaakt, om de markt op nationaal vlak te gaan bewerken. Voortaan zal Specaly TRENDY FOODS BELGIUM NV en TRENDY FOODS LUXEMBOURG NV heten.
Die nieuwe structuren wil niet enkel een groter geografisch gebied bestrijken en zich niet langer beperken tot het leveren van suikerwaren en dranken. De firma wil een breder productenaanbod uit te bouwen voor winkeloppervlakten tot 120 m². Daarom vormt de firma een volledig assortiment met producten zoals non-food, pet-food, telefonie, tabak en verse en diepgevroren producten, met in totaal 15.000 artikelen die worden gespreid over haar 3 opslagplaatsen, namelijk in Petit-Rechain - Verviers, Bornem en Contern in het Groothertogdom Luxemburg. TRENDY FOODS BELGIUM NV stelt momenteel 550 personen te werk en bevoorraadt dagelijks meer dan 1100 klanten in België en in het Groothertogdom Luxemburg. TRENDY FOODS BELGIUM NV staat voor 130.000 klaargemaakte pakketten per dag, een vloot van 93 vrachtwagens en 45.000 m² opslagruimte.

Naast haar logistieke afdeling heeft TRENDY FOODS BELGIUM NV sterke cel “Sales Support” cel van 7 personen opgericht, die winkelmanagers advies verlenen bij het inrichten van hun verkooppunt.

  • In 2011 richtte TRENDY FOODS BELGIUM NV ook een Retail-afdeling op, die een volledige dienstverlening aanbiedt voor de kassavoorzijden van de niet-geïntegreerde F2’s en F3’s.
  • In 2015 werd TRENDY FOODS BELGIUM NV de exclusieve invoerder van suikerwaren en drankenmerken.
  • In 2016 werd TRENDY FOODS BELGIUM SA actief op het gebied van E-Vouchers en verruimde ze haar aanbod inzake telecom, sportweddenschappen, geschenkkaarten, internet, bioscooptickets en pretparken.

Specaly

Een volledig gamma

Trendy Foods biedt een volledig gamma van producten die aan al uw behoeften tegemoet komen: snoep, snacks, voedingswaren, dranken, koffie, onderhoudsproducten en telefonie, tabak, auto, alsook verse en diepgevroren producten en roomijs.

Al die producten worden aangeboden als A-merkproducten of nationale merkproducten, en in B en C merkproducten.

TRENDY FOODS BELGIUM NV is de exclusieve Belgische vertegenwoordiger van sommige buitenlandse leveranciers. Wij stimuleren de verkoop van hun merken door middel van promoties, blikvangers en de aankoop door andere actoren op de Belgische markt.

TRENDY FOODS BELGIUM NV zoekt producten die nog niet op de Belgische markt aanwezig zijn. Ze zijn gemakkelijk herkenbaar in onze jaarlijkse folders: ze dragen immers het “BE DIFFERENT"-label. Die producten komen hoofdzakelijk uit Europa en Noord-Amerika.

Trendy Foods biedt ook exclusieve producten aan voor de “Out Of Home”-markt (bijvoorbeeld een sterk merk met originele smaken) die u nergens anders vindt.

Specaly

Een gesmeerd lopende logistiek en organisatie

De hele logistieke keten, van opslag tot levering bij de klant, werd geoptimaliseerd: alle klaargemaakte producten worden gescand om na te gaan of ze wel overeenstemmen met de gefactureerde hoeveelheid, het klaarmaken is geautomatiseerd en er gebeurt een drievoudige controle vóór elke aanlevering van tabak.

Een vloot van meer dan 100 vrachtwagens en een strikte logistiek garanderen dat elke klant binnen de kortste keren zijn levering ontvangt. De spreiding van onze voorraad over 3 platforms, samen een oppervlakte van 45 000 m², garandeert de beschikbaarheid van onze artikelen.

TRENDY FOODS BELGIUM NV vertegenwoordigt ten slotte een grote inkoopkracht bij de fabrikanten: doordat wij grote volumes verhandelen, kunnen wij u voor alle artikelen aantrekkelijke prijzen bieden.

Specaly

Diensten

Van 8u00 tot 16u30 en op vrijdag van 8u00 tot 14u30 staan wij tot uw dienst op volgende nummers:

 • +32 (0)87/321 888 (FR)
 • +32 (0)87/394 811 (NL)
 • +32 (0)3/74 07 550 (NL)
 • +32 (0)87/321 889 (Fax)

Onze 54 accountmanagers TRENDY FOODS BELGIUM NV geven u advies vanuit de voor u dichtstbijzijnde regionale vestiging. Zij kennen uw streek en de smaken en gewoontes van uw klanten en zullen efficiënt reageren op uw vragen!

Bestellingen: Om uw werk te vergemakkelijken, kunt u op verscheidene manieren bestellen: per fax, via uw vertegenwoordiger, via televerkoop en via de doelmatige en snelle bestelmodule die u vanaf nu op onze internetsite vindt. Vergeet uw wachtwoord niet aan te vragen!

Eenvoudige en doelmatige besteltools: een scan, een app en de website

Specaly

Bijkomende diensten

Om uw verkoop en omzet te verbeteren, stellen wij u verscheidene middelen ter beschikking:

 • 12 folders (één om de 4 weken) informeren u over alle nieuwigheden, lopende promoties en mogelijkheden om uw winstmarge te vergroten. We bieden u krachtige acties aan, zoals selling-outs (op de consument gerichte acties waardoor u grote volumes van toonaangevende producten kunt verkopen). Ten slotte staat er op elke Cover (eerste bladzijde van de folder) een exclusieve actie (enkel bij TRENDY FOODS BELGIUM NV) voor een toonaangevend product in zijn productencategorie.
 • Onze jaarlijkse catalogus biedt u een duidelijk overzicht van heel het bij TRENDY FOODS BELGIUM NV verkrijgbare assortiment. De onlinecatalogus wordt voortdurend bijgewerkt.
 • In 2 seizoenscatalogi (Pasen en Eindejaar) vindt u de musts voor die 2 periodes.

Sales support: Om u nog beter te dienen, staat een team van 5 personen voor u klaar. Zij zijn gespecialiseerd in de inrichting van verkooppunten en helpen u bij het renoveren en organiseren van uw winkel: aanpassen van het productenassortiment, volledig nieuwe herinrichting van de winkel, daadwerkelijk uitvoeren van uitgetekende plannen, voorstel voor het beheren van de consumentenprijzen, bestelling door het scannen in de rekken zelf... Als u uw winkel wilt renoveren of advies wenst over uw assortiment, kunt u daarover gerust met uw vertegenwoordiger praten.

Klantenbindingsactie: TRENDY FOODS BELGIUM NV beloont zijn trouwe klanten.

De MILES: De MILE is een virtuele munt die enkel kan worden gebruikt op de site van TRENDY FOODS BELGIUM NV. Er is geen vervaldatum.
Het principe is heel eenvoudig: het hele jaar door spaart u MILES dankzij:

 • De speciale MILES-acties in de folders;
 • De beurzen (folders 03 en 10);
 • De speciale acties en andere incentives.

De Selling-outs: TRENDY FOODS BELGIUM NV laat de ontlener gebruik maken van de metalen display en de « promo deal »-koelkast die nodig zijn voor de presentatie van de artikelen van TRENDY FOODS BELGIUM NV, alsook van de posters die in de winkel worden opgehangen om de verkoop te stimuleren.
Het materieel wordt uitgeleend op voorwaarde dat het verkooppunt rekening zal houden met alle geplande promotieacties.

Specaly

Prix

 • 2006 : Ambassadeur Gazelle en province de Liège.
 • 2007 : Ambassadeur Gazelle en province de Liège.
 • 2008 : Finaliste entreprise de l’année.
 • 2019 : Finaliste entreprise de l’année.
 • 2021 : Super Gazelle en province de Liège (plus grande croissance sur 10 ans).

Prix

BIO Certification

Certification Bio

Certification Bio

BRC GS Certification

High level AA! - Het hoogste niveau van certificering!

Trendy Foods is BRC GS Storage & Distribution + SAC AFSCA gecertificeerd en vormt een bevoorrecht label voor alles wat met voedselveiligheid te maken heeft.

Certification Brc

Certification Brc

KSAS Certification

Certification KSAS